Congressen

VU medisch Centrum

E&B
EMGO institute for health and care research

ISOQOL

The International Society for Quality of Life Research (ISOQOL) is een internationale wetenschappelijke vereniging met als doel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Health-Related Quality of Life (HRQL) en andere Patient Reported Outcomes (PROs) te bevorderen.
 
ISOQOL organiseert jaarlijks een internationaal congres wat zeer interessant is voor mensen die zich met bezighouden met onderzoek op het gebied van HRQL en PROs.
Op het congres is veel aandacht voor methodologie, bijvoorbeeld de ontwikkeling van PRO measures, item banken en Computer Adaptief Testen, het gebruik van PRO measures in clinical practice, kwaliteit van leven meten bij kinderen, etc. En daarnaast wordt ook veel onderzoek gepresenteerd met kwaliteit van leven als uitkomstmaat.
 
Klik hier voor meer informatie.
 
PHO
De PROMIS Health Organization (PHO) is een internationale wetenschappelijke vereniging die zich inzet voor het verbeteren van uitkomstmetingen in zorg en onderzoek door het beheren, stimuleren en beschikbaar maken 
het Patient-Reported Outcomes Measurement Information System (PROMIS). PROMIS is een generiek meetsysteem van PROMs, toepasbaar bij volwassenen en kinderen met en zonder (chronische) aandoenigen.
 
PHO organiseert jaarlijks een congres, direct na het ISOQOL congres op dezelfde locatie, voor onderzoekers, zorgprofessionals, kwaliteitsmedewerkers en andere belangstellenden.
 
Klik hier voor meer informatie.